Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Nieuws Kosten Columns Contact

Creatief omgaan met aangepaste regelgeving.

In Nederland worden uitvaarten vaak in een bepaalde volgorde georganiseerd. Vlak na het overlijden moeten allerlei zaken geregeld worden om binnen 6 werkdagen de uitvaart te organiseren. Mijn ervaring is dat families door het organiseren en het invullen van de samenkomst erg druk zijn. Ze zijn daardoor vaak erg vermoeid na afloop van de uitvaart. Vaak is er al een periode van zorg aan vooraf gegaan. 
Door het Coronavirus zijn de uitvaart zoals we gewend zijn helaas niet mogelijk. Dan moeten we ineens volledig anders gaan denken. Zoals je het van tevoren had bedacht gaat het nu helaas niet. Dat is teleurstellend en frustrerend. Maar misschien zet het ons ook aan tot nadenken. Waarom doen we het al jaren zoals we het gewend zijn.
Mijn ideale manier van afscheid nemen is om vlak na het overlijden lieve vrienden en familie thuis te ontvangen en herinneringen met elkaar te delen. Na een aantal dagen breng je met je naasten de overledene naar de begraafplaats of het crematorium. Als de eerste vermoeidheid voorbij is kan in alle rust een herinneringsbijeenkomst worden georganiseerd. Met een mooie herdenkingstafel met een ingelijste portretfoto, prachtige bloemen en kaarsen. Dan is er voldoende tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en je medeleven te tonen.
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2021 Freda Gaasbeek