Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Kosten Groene uitvaart Columns Nieuws Agenda Contact Natuurbegraven

De uitvaartbegeleider aan het werk

Regelmaat is iets wat voor een zelfstandig werkende uitvaartbegeleider niet van toepassing is. We weten niet van tevoren wat de dag ons gaat brengen. De meldingen komen vaak snel achter elkaar en soms is het dagen of zelfs weken stil. Er bewust voor kiezen om kleinschalig en onafhankelijk te zijn geeft mij de vrijheid om op mijn eigen manier te werken. Tot nu toe is het nog bijna niet voorgekomen dat ik nee moest zeggen tegen een familie. De families die mij inschakelen kiezen vaak bewust voor mij. Ze weten dan dat ze oprechte aandacht en tijd krijgen om samen het afscheid voor te bereiden.  Door mijn openheid en eerlijkheid ben ik toegankelijk en durven de families zich open te stellen.  Vaak krijg ik achteraf te horen dat het net was of ik bij de familie hoorde. Ik kan goed luisteren en probeer te voelen waar behoefte aan is. Als het nodig is kan ik ook helpen om de doorslag te geven in bepaalde keuzes.
Tijdens een condoleance voorafgaande aan een kerkdienst voel ik mijn mobiel trillen. Mijn assistente kan het wel even alleen af en ik ga even in een rustige ruimte kijken wie er gebeld heeft. Ik zie een bericht van Jan. Hij vraagt of ik beschikbaar ben voor het regelen van de uitvaart zijn schoonmoeder. We maken een afspraak voor later die dag. Na afloop ontving ik deze mooie referentie van de familie.
https://freda.nl/nieuws/referenties

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2020 Freda Gaasbeek