Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Kosten Groene uitvaart Columns Nieuws Agenda Contact Natuurbegraven

Gewoon, of net even anders. AtelierZe was een bijzondere vrouw, ze wist precies wat ze wilde, standaard wilde ze absoluut niet zijn. Liever een voorloper een trendsetter een vernieuwer en dat deed ze op haar eigen manier. Ze hield van kunst, cultuur maar ook van natuur. Daarom is haar uitvaart ook op een bijzondere manier samengesteld. Niet in een kist maar in een mooie wade is ze opgebaard en begraven. Net even anders dan “gewoon”.  Op de begraafplaats in het dorp is nog nooit iemand met een wade begraven. Ook op het laatst is ze zelfs nog een trendsetter.

De kinderen hadden direct een bijzondere locatie op het oog. Daar willen ze de mensen uitnodigen om samen met hen afscheid te nemen van hun moeder. Gelukkig zei de eigenaresse van de galerie meteen ja op de vraag of ze hier terecht konden. Ze kwam hier vaak over de vloer. Op de avond voor de begrafenis een condoleance tussen de schilderijen. Zoals je vaak ziet in kleine buurtschappen waar iedereen elkaar kent is het een druk bezochte condoleance.
 
Op de dag van de begrafenis een kleine groep genodigden voor een informeel afscheid. Ook daarin net even anders. Samen herinneringen ophalen en elkaar ontmoeten is daarbij het uitgangspunt. Goede vrienden en familieleden kunnen afscheid van haar nemen. Ze staat opgesteld achter de ezels met de schilderijen met lampionbloemen.  Een enkele papegaaibloem ligt op de wade. We zitten allemaal op de rieten stoelen rondom een grote tafel . De kinderen en vrienden vertellen over haar leven. Daarna drinken we een kopje koffie en maken we ons gereed om naar de begraafplaats te gaan. De aanwezigen stellen zich vast op in een erehaag terwijl de kinderen de wade definitief sluiten en haar naar de auto begeleiden.
 
Bij de begraafplaats nemen eerst de genodigden afscheid. Ze leggen allemaal een  tak met rode bessen op de wade. Deze kleuren heel mooi bij de rood-oranje wade. Zo neemt ze afscheid van het aardse leven. Net zoals ze geleefd heeft. Net even anders.

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2020 Freda Gaasbeek