Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Kosten Groene uitvaart Columns Nieuws Agenda Contact Natuurbegraven

Gewoon, of net even anders. Creativitet

Creatief betrokken zijn
Het kan heel troostend zijn om actief en creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld het ontwerpen van de kaart of om zelf een boeket bloemen te maken.
Stella moest onverwacht afscheid nemen van haar moeder. Zowel haar vader als haar moeder zijn creatieve mensen. Ook alle kinderen hebben die creativiteit in de genen zitten. De moeder van Stella had al de keuze gemaakt voor een draagbaar met een wade. Ze was ook heel creatief met naald en draad. Veel van haar kleding had ze zelf gemaakt.  Stella had bedacht dat ze met de stoffen, die ze in de kast vond, een mooi afsluitlint kon maken voor de wade. Op het laatste moment bedacht ze dat ze met het restanten van de wade ook wel iets kon doen. Haar speech over haar moeder en de rol die ze had vervult als oma heeft ze op de repen stof geschreven.  Tijdens het afscheid liet ze het lint door haar vingers glijden. Op de grond vormde zich een wirwar van een lint met haar zorgvuldig gekozen woorden.  Ze knoopte het lint vast aan de baar als teken van  verbondenheid.  Zo ontstaan nieuwe rituelen. Net even anders. 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2020 Freda Gaasbeek