Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Kosten Groene uitvaart Columns Nieuws Agenda Contact Natuurbegraven

Gewoon, of net even anders. Kleurrijk

Gewoon, of net even anders
 
Steeds vaker heb ik van te voren al een kennismakingsgesprek. Het is heel prettig om elkaar dan al te zien en te spreken. Zonder dat er al sprake is van een overlijden. In een ontspannen sfeer kunnen dan alle onderwerpen besproken worden. Zo zat ik ook aan de keukentafel van Jan en Hanneke ten Berge. De moeder van Jan was al 97 en ze wilden graag al de uitvaart bespreken. Moeder had altijd en tot op hoge leeftijd zelfstandig in Utrecht gewoond. Tot het moment dat het echt niet langer ging en ze en mooie plek voor haar hadden gevonden in een zorghuis vlak bij hun woonhuis in Zwolle. De familie wilde graag in besloten kring afscheid nemen en dat kon in de huiskamer van het zorghuis. Mevrouw was altijd creatief en kleurrijk geweest, en zo is het afscheid ook vorm gegeven. De zoon en schoondochter met hun kinderen en kleinkinderen hebben zelf een kist in elkaar gezet en samen de kist beschilderd. Er kwam een foto van een door haarzelf geschilderd schilderij op de kaart. En tijdens het afscheid werden de schilderijen in de huiskamer geplaatst. Daar omheen fleurige boeketten. Muziek en zang werd uitgevoerd door mensen uit hun eigen kring. Mooie woorden gesproken. Een liefdevol afscheid met fijne mensen. Wat heb ik toch een prachtig beroep. En dan krijg je van de familie onderstaande reactie. Super fijn.
 
 
Vanaf de eerste ontmoeting waren we blij met onze uitvaartbegeleidster Freda Gaasbeek. Toen onze (schoon-)moeder was overleden deed Freda de verzorging en opbaring zorgvuldig en met aandacht voor de helpende hand van de familie.
Freda staat bij de voorbereiding van de uitvaart open voor eigen ideeën of initiatieven van de familie en stimuleert dat ook.
Waar nodig doet Freda zelf voorstellen of geeft ze de verschillende mogelijkheden aan. De contacten via telefoon, email of bezoek verliepen soepel.
 
Op de uitvaartdag zelf was Freda onze rots in de branding.
Deskundig nam ze de leiding tijdens die dag. Met een tevreden gevoel kijken we terug op deze periode van afscheid nemen van onze (schoon-)moeder.
Alle onkosten zijn van te voren transparant met ons besproken.
 
Jan en Hanneke ten Berge
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2020 Freda Gaasbeek