Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Kosten Groene uitvaart Columns Nieuws Agenda Contact Natuurbegraven

Boekentip: Frits Spits - Alles lijkt zoals het was

Muziek
Als jonge meid was ik gek op muziek. Elke vrijdagmiddag ging ik naar de platenzaak om de Top 40 op te halen. De inhoud kende ik bijna uit mijn hoofd. Op de radio was bij Veronica wekelijks de Radio Rebus. Elke week zat ik aan de radio gekluisterd met pen en papier om de Rebus op te lossen. De oplossing ging op een briefkaart op de post. Een winnaar mocht de prijswinnaars in de studio bekend maken. En ik was de gelukkige. Met de trein ging ik naar Hilversum. Voor mij was dat een hele belevenis. Daarna kwam de uitzending Avondspits van Frits Spits en daar mocht ik ook bij blijven. Superleuk want ik was echt fan van Frits Spits. Tippie de denkbeeldige hond van Frits kwam dan de tip van de week brengen. Ik zie het nog zo voor me hoe Frits op zijn knieën zat te kloppen om de hond te roepen. Altijd ben ik fan gebleven van Frits. Een vriendelijke man die oor heeft voor goede muziek. Met taal kan hij toveren, hij vindt de juiste woorden met gemak.
 
Alles lijkt zoals het was
In 2018 is Greetje de vrouw van Frits overleden. Na haar overlijden het leven weer oppakken heeft hij als erg zwaar ervaren. Muziek heeft hem gesteund. Prachtige en krachtige teksten ondersteund met de mooie muziek. Gemaakt door muzikanten die Frits goed kent. Daarover heeft hij een boek geschreven, een echte aanrader voor iedereen die na het overlijden van een geliefde verder gaat. Bij het boek horen twee cd’s met de door Frits uitgekozen muziek.
Daarin is staat ook een nummer van Anouk, mijn favoriete zangeres.
 
Als een ster zonder maan
De nachten lang, de dagen leeg
Ik ben als verdriet zonder traan
Alles donker om me heen
 
Want wat kan ik als niks kan
Wie ben ik zonder jouw liefde en trouw
Als een schip zonder stuurman
Ik wil niet leven zonder jou.
 
Kadotip voor de feestdagen
Een prachtig boek, om tijdens de feestdagen aan iemand te geven, die alleen verder door het leven moet gaan. 
 
 
 
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2020 Freda Gaasbeek