Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Nieuws Kosten Blog Contact

Samenwerking met lieve vrouwen

Geschreven door: Theresia Rook van Klankdruppels
Soms komen alle mooie en goede energieën bij elkaar. Precies op het juiste moment in een juiste setting.
Jenneken van Dam was een pionier pur sang. Haar muzikale hart raakte mijn muzikale hart.
Haar gedrevenheid om zich te ontwikkelen en zich niet aan de dogma’s van de opgelegde kritische wereld te onderwerpen was een herkenning tot diep in mijn vezels.
Haar momenten van vergetelheid door de ouderdom raakte mijn werkvlak aan als verplegende op de dementerende afdeling in het verpleeghuis.
 
Sinds 2017 is mijn werkvlak veranderd naar professioneel spreker en woorddienstbegeleider bij een uitvaart.
Maar het contact met verzorgings- en verpleeghuis blijf ik onderhouden. De liefde voor het vak blijft onverminderd bestaan. 
Dat maakte dat bij het overlijden van mevrouw van Dam door de psycholoog van het verzorgingstehuis mijn naam naar voren werd gebracht.
 
Ik mocht kennis maken met haar professionele mantelzorger Stéphanie van Dongen en uitvaartverzorger Freda Gaasbeek.
Vanaf het eerste telefoongesprek voelde het goed. Een krachtige en prachtige vrouw was overleden. Maar wat zou zij trots zijn geweest op alle vrouwen die haar vanaf het begin tot het eind met veel liefde en respect naar haar laatste rustplaats hebben begeleid.
Ik mocht een bladzijde uit haar levensverhaal beschrijven in de afscheidsdienst met woord en gebed.  
Ik hoorde over haar zoektocht van individuele keuzes tussen geloof, hoop en liefde. Al na gelang het schrijven werd ik steeds trotser op haar. 
Wat een kracht, wat een doorzettingsvermogen. 
Met bewondering keek ik naar Stéphanie en hoorde hoe haar wereld een deel was geworden van mevrouw van Dam.
Ik zag welk een tedere vriendelijkheid en zachtheid van de uitvaartverzorgster Freda uitging. Jenneken was omringt door precies de juiste mensen.
Wij waren trots op haar … wij zijn nog steeds trots op haar. 
 
 
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2023 Freda Gaasbeek