Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Kosten Groene uitvaart Columns Nieuws Agenda Contact Natuurbegraven

Wat kun je meegeven met de overledene?

Bron: RememberMe.nl

Het meegeven van spullen in de kist is niet nieuw. Eeuwenlang worden er al 'grafgiften' meegegeven in verschillende culturen. Denk maar aan het Oude Egypte; de Egyptenaren geloofden erin dat de giften door de overledenen werden gebruikt in het hiernamaals. Het meegeven van spullen is niet alleen iets van vroeger, maar ook vandaag de dag worden er nog spullen meegegeven in de kist. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Wat mag er mee in de kist en zijn er regels aan verbonden? Lees hier wat je wel en wat je niet aan een overledene mag meegeven.

Lees hier verder.

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2019 Freda Gaasbeek