Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Kosten Groene uitvaart Columns Nieuws Agenda Contact Natuurbegraven
Geplaatst op 16 januari 2019

Natuurbegraafplaats in Zwolle

Heeft u het gelezen in de krant of op internet? Dat er plannen zijn voor een natuurbegraafplaats in Zwolle. In onze regio is er nog niet één. De vraag naar natuurbegraafplaatsen neemt steeds meer toe.

De stijgende lijn in het aantal crematies heeft vaak te maken met dat ouders de kinderen niet willen belasten met het onderhouden van het graf. Bij een natuurbegraafplaats is dat niet van toepassing. Het graf gaat weer op in de natuur en het grafrecht is voor onbepaalde tijd. Daardoor hebben de nabestaanden ook geen onkosten meer. 

Koesteren van de natuur
In de mooie omgeving, nabij de vecht, zijn Kranenburg en Bergklooster prachtige parken met bijzondere natuur. Op de nieuw aan te leggen natuurbegraafplaats zal de natuur zijn gang mogen gaan. Er wordt natuur toegevoegd, want het huidige maisveld wordt op den duur een wandelpark. Zo vormt het een aandeel in de groene vinger van Zwolle.

Wilt u meer lezen over de ontwikkelingen dan kunt u hier meer lezen.

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2020 Freda Gaasbeek