Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Nieuws Kosten Columns Contact
Geplaatst op 1 januari 2020

Nieuwe manier van opbaren

DE NIEUWE EN NATUURLIJKE MANIER VAN OPBAREN
In de uitvaartbranche zijn er altijd ontwikkelingen. Dat volg ik op de voet. Een nieuw product dat mijn aandacht trok was Bio Sac 200. Een hele nieuwe manier van opbaren. Met deze bijzondere manier is een koeling niet meer nodig. Er zijn geen ingewikkelde procedures voor nodig. 

De zakjes met daarin een combinatie van actieve koolstof en geïmpregneerde klei absorberen de geuren en het vocht dat vrijkomt uit het lichaam. Vlak na het overlijden worden de zakjes op de buik geplaatst, daarna kan er gewoon verzorgd en gekleed worden. Het proces van ontbinding en bederf van het hel lichaam wordt hierdoor vertraagd. Door de werking van BIO SAC 200 kan het lichaam van de overledene 5 tot 10 dagen lang worden geconserveerd.

Bio Sac 200 is een milieuvriendelijke techniek omdat de verzadigde zakjes worden omgezet in meststof. De lichamen van overledenen waarop deze techniek is toegepast kunnen met zakjes en al zonder gevaar worden begraven of gecremeerd.

Nadat ik dit nieuwe product heb gezien heb ik het meteen besteld. In de afgelopen periode heb ik een aantal opbaringen gedaan met dit nieuwe product. Tot volle tevredenheid van de families. Het is een zeer prettige manier om zo afscheid te kunnen nemen.
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2020 Freda Gaasbeek