Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Nieuws Kosten Blog Contact

Begrafenis Zwolle

Begrafenis door uitvaartbegeleiding Freda Gaasbeek

Begraafplaats Bergklooster
Al eeuwen lang vinden velen een laatste rustplaats op het sfeervolle Bergklooster dat op een oude rivierduin van de Overijsselse vecht ligt. Deze door bomenrijen omsloten begraafplaats ademt een ingetogen, tijdloze sfeer.​

Bosgedeelte begraafplaats Kranenburg
Vanaf 1978 kan er begraven worden in het bosgedeelte. Omgeven door grote eeuwen oude bomen, het is een natuurlijk bos, niet speciaal aangelegd voor de begraafplaats. 

Bovengronds begraven op begraafplaats Kranenburg
Steeds meer mensen willen bovengronds worden begraven. In Nederland is deze manier van begraven nog vrij uniek. De gemeente Zwolle biedt de mogelijkheid om begraven te worden in een galerijgraf. Dit is een nis die in een fraai vormgegeven muur verwerkt is. Een galerijgraf is een alternatief voor mensen die zich niet prettig voelen bij het idee om onder de grond te worden begraven of te worden gecremeerd. 

Islamitische begraafplaatsen
De begraafplaats maakt onderdeel uit van begraafplaats Kranenburg, maar is een apart gedeelte, omheind door een haag. Het gedeelte heeft ruimte voor 300 graven. De eeuwige grafrust is mogelijk en er is ruimte voor alle gebruikelijke rituelen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot omranding om het graf. Uiteraard liggen de graven richting Mekka. De gemeente Zwolle heeft met verschillende islamitische organisaties overlegd hoe het nieuwe islamitische gedeelte eruit moet komen te zien. 

Chinese begraafplaatsen
Begraven worden volgens de Chinese tradities. Dat is sinds 2013 mogelijk in Zwolle. Bij het ontwerp voor de Chinese begraafplaats is rekening gehouden met de wensen vanuit de Chinese gemeenschap. De begraafplaats ligt op een zonnig en licht gedeelte en de graven hebben uitzicht over water. Ook is er een pagode en eigen toegangspoort. Daarnaast kunnen de graven voor onbepaalde tijd worden uitgegeven.​

http://www.fredagaasbeek.nl/stap-voor-stap/begraven-of-cremeren

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2024 Freda Gaasbeek