Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Kosten Groene uitvaart Columns Nieuws Agenda Contact Natuurbegraven

Nieuws

Geplaatst op 26 maart 2020

Een uitvaart regelen in Corona-tijd

Op dit moment hebben we te maken met het Coronavirus. Het is crisis in Nederland. De overheid heeft strikte maatregelen opgesteld waar we rekening mee moeten houden bij het regelen van een uitvaart.

Lees verder
Geplaatst op 8 november 2019

Boekentip: Levensecht door Hettie Ophoff en Lidy van Veen

Levensecht Als je weet dat je gaat   Het boek ligt in de winkel, het is af, een bijzonder project van Hettie, haar gezin en haar vriendin Lidy. Waardevol voor hen maar ook heel waardevol voor alle mensen die te maken krijgen met de diagnose kanker.

Lees verder
Geplaatst op 23 oktober 2019

Lezing Testament en uitvaartwensen

LEZING: Onderwerpen: Testament en volmacht en uitvaartwensen Wanneer: 12 november 2019 Tijd: 19.30 uur Locatie: Notariaat Elzerman, Veerallee 18 te Zwolle

Lees verder
Geplaatst op 14 oktober 2019

Undercover in Nederland

Undercover / Alberto Stegeman / Misstanden in de uitvaaartbranche Hebben jullie zondagavond Undercover in Nederland gezien? Geloof mij: Dit is echt uitzonderlijk. Het lijkt er op dat een ondernemer zijn concurrent te kijk wil zetten. De keuze om een ondernemer in te schakelen als er iemand is overleden is soms ondoordacht maar veel vaker weloverwogen. In Zwolle is er voldoende keuze. Om die keuze goed te kunnen maken is het goed om je er eens in te verdiepen. Er staan advertenties in regionale kranten, huis-aan-huis kranten en in wijkkranten. Welke advertentie spreekt je aan? Ga dan eens kijken op de website. De volgende stap is dan om eens in gesprek te gaan. Persoonlijk kennismaken is toch het meest verhelderend. Want een foto kan je wel aanspreken maar iemand persoonlijk ontmoeten zegt zoveel meer. Tijdens een kennismakingsgesprek kun je vragen stellen en je wensen bespreken. Daar kan de ondernemer dan een kostenopgave van maken, zodat je weet waar je aan toe bent.

Lees verder
Geplaatst op 9 juli 2019

Kaart inspiratie

Een persoonlijke kaart vertelt zoveel meer dan de uitnodiging voor de samenkomst. Als er een rouwkaart op je mat valt, je ziet het grijze randje op de envelop. Je weet misschien al over wie het gaat, want dat heb je al gehoord. Het openmaken, de kaart er uit halen. Wat zie je? Kleuren, afbeeldingen, woorden?

Lees verder
Geplaatst op 1 juli 2019

Kaart

Een persoonlijke kaart vertelt zoveel meer dan de uitnodiging voor de samenkomst. Als er een rouwkaart op je mat valt, je ziet het grijze randje op de envelop. Je weet misschien al over wie het gaat, want dat heb je al gehoord. Het openmaken, de kaart er uit halen. Wat zie je? Kleuren, afbeeldingen, woorden?

Lees verder
Geplaatst op 6 juni 2019

Waarom een kartonnen doodskist?

Waarom een kartonnen doodskist? Bij veel onderdelen van de uitvaart kunnen keuzes gemaakt worden waarbij rekening kan worden gehouden met het milieu. Kaarten van gerecycled papier, een ecologische kist, besparen op kilometers door te carpoolen of gebruik te maken van een bus of openbaar vervoer en aan de koffietafel biologische producten uit de regio.

Lees verder
Geplaatst op 6 juni 2019

Palliatieve Zorg en Euthanasie

Palliatieve Zorg en Euthanasie. Op 5 juni heb ik een bijscholing bijgewoond over palliatieve zorg en euthanasie.

Lees verder
Geplaatst op 30 april 2019

Referenties

Na afloop ga ik altijd terug naar de familie voor een evaluatiegesprek. Dan vraag ik ook altijd of ze een evaluatieformulier willen invullen. Hieronder een aantal reacties van de families die ik mocht begeleiden.

Lees verder
Geplaatst op 17 januari 2019

Jubileum, 5 jaar!

Een goed lopend bedrijf opbouwen kost tijd. Zeker in de uitvaartbranche. Maar ik kan tevreden terug kijken, er is een mooie stijgende lijn in het aantal meldingen. Mijn naam is steeds bekender merk ik overal waar ik kom. Wat heb ik veel lieve families mogen bijstaan.

Lees verder
Geplaatst op 16 januari 2019

Natuurbegraafplaats in Zwolle

Heeft u het gelezen in de krant of op internet? Dat er plannen zijn voor een natuurbegraafplaats in Zwolle. In onze regio is er nog niet één. De vraag naar natuurbegraafplaatsen neemt steeds meer toe.

Lees verder
Geplaatst op 1 december 2018

Nieuwe manier van opbaren

In de uitvaartbranche zijn er altijd ontwikkelingen. Dat volg ik op de voet. Een nieuw product dat mijn aandacht trok was Bio Sac 200. Een hele nieuwe manier van opbaren. Met deze bijzondere manier is een koeling niet meer nodig. Er zijn geen ingewikkelde procedures voor nodig.

Lees verder
© Copyright 2020 Freda Gaasbeek