Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Natuurbegraafplaats Locatie Wade Live muziek Begraven of cremeren Kaarten Natuurbegraven Bloemen Natuurlijk opbaren Zwols hout Milieuvriendelijk Vervoer
Nieuws Kosten Blog Contact

Freda Gaasbeek verzorgt uw uitvaart natuurlijk

Bewuste keuzes maken in verband met duurzaamheid.

Graag inspireren we je om bewuste keuzes te maken voor een duurzame uitvaart. Door bijvoorbeeld het gebruik van gerecycled papier voor kaarten, een kist van lokaal hout, het besparen van kilometers door te carpoolen of het gebruik van openbaar vervoer en het serveren van biologische producten uit de regio tijdens de koffietafel.
Door duurzame keuzes te maken draag je bij aan het verminderen van milieubelasting.

In Nederland zien we een groeiend aantal natuurbegraafplaatsen. Natuurbegraven heeft verschillende voordelen. Het grafrecht is eeuwigdurend, wat betekent dat er geen extra kosten zijn voor nabestaanden en het graf niet na verloop van tijd wordt geruimd. Natuurbegraafplaatsen vereisen geen onderhoud, omdat de natuur zichzelf in stand houdt. Bovendien zijn de kosten relatief laag. Vaak is het ook mogelijk om een boom te planten of een tijdelijk gedenkteken te plaatsen. Op deze manier dragen we bij aan het behoud van prachtige natuurgebieden. Wanneer deze gebieden vol zijn, worden ze weer "teruggegeven" aan de natuur.

De dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats is Natuurbegraafplaats Hoogengraven in Ommen. 
In de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen ligt in een landelijke omgeving natuurbegraafplaats Hoogengraven. Hier kun je je midden in de natuur laten begraven. Je kiest zelf de plek waar je je prettig bij voelt. Een plek op het heideveld of juist in de beschutting van het bos. https://www.natuurbegraafplaatshoogengraven.nl

Voor een sfeerimpressie van een natuurbegraafplaats kijk eens op de site van Heidepol in Arnhem. http://www.heidepol.nl of op site van Hillig Meer in Eext bij Assen http://www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl/.

Als je kiest voor cremeren is nu het eerste crematorium van Nederland met een volledig elektrisch verwarmde crematieoven beschikbaar. Met gebruik van groene stroom, volledig CO2 neutraal. Het vervoer naar Almere kan met de antraciet verlengde VW Caddy maxi. De wagen rijdt op het uiterst zuinige biogas. De tarieven van dit crematorium zijn zeer voordelig. https://cremaere.nl/

Wil je de as laten begraven dan zijn de Urnengedenkparken Nederland een optie. In het Nationale Park De Hoge Veluwe kunt u terecht voor een duurzame laatste rustplaats. http://www.urnengedenkparken.nl/

Op de Zwolse begraafplaatsen is het ook mogelijk om een natuurlijke plek uit te kiezen. Ook is hier grafrust voor onbepaalde tijd mogelijk. Kijk voor meer informatie over de Zwolse begraafplaatsen in de rubriek Dag voor Dag begraven of cremeren. 
Een kist is niet meer verplicht,  het is nu ook mogelijke om gewikkeld in een wade van wol of katoen begraven of  gecremeerd te worden. Gedragen worden op een baar gemaakt van wilgentakken is heel natuurvriendelijk.

GROEN

Groen is de kleur
van de hoop, groei
toekomst en verwachting,
nederigheid en beschouwing.
Maar het is vooral symbool
voor inzicht, wijsheid
en toewijding


Uit: Troosten Bronnen van bemoediging

Saskia de Jong en Paul Anzion
                                 ‚ÄčEen uitgave van Forte Uitgevers BV, Baarn.
 
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2024 Freda Gaasbeek