Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Advertentie en kaarten Bloemen Kisten Begraven of cremeren Muziek Kinderen Afscheidsfotografie Vervoer Nazorg
Groene uitvaart Nieuws Kosten Blog Contact

Dag voor dag

Dag 1 De laatste verzorging

Het verzorgen van de overledene is een dierbaar intiem moment. Dat kan door de familie zelf worden gedaan of met ondersteuning van mij. Wij kunnen de verzorging ook in het geheel op ons nemen. Daarvoor schakel ik dan mijn assistenten in. We bespreken of de overledene thuis blijft of overgebracht gaat worden naar een uitvaartcentrum. De opbaring kan op bed of in een kist. 
 

Kaart en advertentie

De uitnodiging om afscheid te komen nemen gaan we samen opstellen. Een goede kaart geeft veel herkenning, de sfeer en de kleur van de kaart passen bij het geleefde leven. Na het verzamelen van alle gegevens gaat de grafisch vormgever aan het werk om er een tastbare herinnering van te maken.  De gegevens die gebruikt zijn voor de kaart kunnen ook gebruikt worden voor de advertentie. 
 

Dag 2 t/m5 Voorbereiding van de afscheidsplechtigheid

Het samenstellen van de afscheidsplechtigheid zal zich vormen in deze dagen. Wie kan en wil de herinneringen delen en uitspreken? Welke muziekstukken ondersteunen de gesproken woorden. Is er iemand in de familie die mooi kan zingen of een instrument bespelen. Er kan een mooi gedicht worden voorgedragen of persoonlijke rituelen uitgevoerd. Keuzes maken over bloemen en de wijze van vervoer. Bijna alles is mogelijk en in ieder geval bespreekbaar. Samen zoeken we naar een samenstelling voor een afscheid waar iedereen met een tevreden gevoel op terug kan kijken.
 

Dag 5 of 6 De uitvaart

Op de dag van de uitvaart zal ik er voor zorgen dat alles volgens afspraak verloopt.
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2023 Freda Gaasbeek