Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Nieuws Kosten Columns Contact

Kinderen bij een uitvaart

Kinderen betrekken bij een overlijden

Kinderen krijgen ook te maken met een overlijden. Het is belangrijk om de kinderen bij het afscheid te betrekken. Ze geven zelf goed aan wat ze willen weten en ook wat ze wel of niet willen zien. Onbevangen en nieuwsgierig als ze zijn kunnen ze meer aan dan we denken. Hen eerlijk en duidelijk vertellen wat er aan de hand is het juiste uitgangspunt.

Wat kan en wil het kind tijdens de afscheidsdienstAndere vriendjes of vriendinnetjes betrekken bij het afscheidCreatief bezig zijn helpt bij het rouwprocesBoekjes lezenGedichtjes voordragenZingen of muziek maken

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2021 Freda Gaasbeek