Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Nieuws Kosten Blog Contact

Daar sta je dan, als een eenzame parasol op een winderig strand, verloren in de golvende zee van emoties. Rouw na het overlijden van een partner is als een onvoorspelbaar weersysteem.

Soms schijnt de zon fel, warm en geruststellend, maar op andere momenten voelt het alsof je wordt overspoeld door een storm van verdriet.
Het is als een wisselvallige weersvoorspelling waar je nooit helemaal op kunt vertrouwen. Je begint de dag met een heldere hemel, vol goede moed om te genieten van de kleine momenten van geluk. Maar dan, uit het niets, kan een donkere wolk van herinneringen je overschaduwen en je meeslepen in een neerwaartse spiraal van emotie.
Net zoals het weer zijn er dagen die voelen als een zachte bries, waarin je glimlacht om de mooie herinneringen die je koestert. Maar er zijn ook dagen waarop de wind aantrekt en je bijna omverblaast met het intense gemis. Het is alsof je wordt meegevoerd in een stormachtige zee van rouw, worstelend om boven water te blijven terwijl de golven van verdriet over je heen slaan.
Maar te midden van deze wisselvalligheid zijn er ook momenten van kalmte. Momenten waarop je de kracht vindt om de regen te trotseren en een regenboog van hoop te ontdekken aan de horizon. Het zijn deze momenten die je eraan herinneren dat zelfs in de donkerste dagen van rouw, er altijd een sprankje licht is dat door de wolken schijnt.
Dus ja, rouw na het verlies van een partner is als het weer: onvoorspelbaar, soms stormachtig, maar altijd veranderlijk. En hoewel je misschien geen controle hebt over de elementen, heb je wel de kracht om te dansen in de regen en de zon weer te omarmen wanneer hij doorbreekt. Want zelfs te midden van de wisselvalligheid van rouw, is er altijd ruimte voor hoop en heling.
Dus, wanneer de wolk van rouw te donker lijkt en de regen van verdriet te zwaar wordt om te dragen, onthoud dan dat je niet alleen bent. Het is oké om hulp te vragen, om steun te zoeken bij vrienden, familie en professionals. Een rouwtherapeut kan een lichtpuntje zijn in de duisternis, een kompas om je te helpen navigeren door de stormachtige zee van emoties. Dus wees niet bang om die stap te zetten, om de hand te reiken naar iemand die je kan helpen omgaan met het verlies en weer verbinding te maken met het leven.
Wees lief voor jezelf, koester de mooie herinneringen en weet dat er altijd hoop is, zelfs op de donkerste dagen. Je bent sterker dan je denkt, en de zon zal weer voor je schijnen, zelfs door de tranen heen.
 
Lieve groet van Freda
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2024 Freda Gaasbeek