Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Nieuws Kosten Blog Contact

Afscheidsfotografie

Foto's maken doen we allemaal en steeds vaker. Met de steeds betere camera's in de mobiele telefoons is een foto snel gemaakt. Bij veel belangrijke gebeurtenissen in het leven is een fotograaf inschakelen heel gewoon. Een gespecialiseerde fotograaf inschakelen tijdens de uitvaart is nog niet gebruikelijk. 

Maar juist tijdens een uitvaart wil je als familie niet bezig zijn met foto's maken maar met afscheid nemen. Een fotoreportage van de uitvaart is heel waardevol omdat het troost biedt en zichtbaar maakt wat er allemaal is gebeurd op die speciale dag. Want er gaat zoveel langs je heen tijdens een uitvaart als je emotioneel betrokken bent.

Mijn eigen moeder is heel blij met het fotoboek dat er is gemaakt van de uitvaart van mijn vader. We bladeren het nog wel eens door en dan komen de herinneringen en het speciale gevoel weer boven. Het is een tastbare herinnering waar we veel waarde aan hechten. Dat hadden we van te voren zeker niet gedacht. Het is allemaal liefdevol vastgelegd.  De volle zaal met belangstellenden, de mooie rozen op de kist, de sprekers en de dominee tijdens de dienst, de omhelzingen tijdens het condoleren, de spelende kleinkinderen na afloop.

Een vakkundige afscheidsfotograaf inschakelen zorgt voor een waardevolle herinnering. 
Ook jaren later kan het nog steeds van onschatbare waarde zijn als je de uitvaart van een dierbare hebt laten vastleggen in een reportage.  

De twee voorbeelden hieronder zijn gemaakt door:  Arjan Alderliesten van Beeldhouden
 

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2024 Freda Gaasbeek