Een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar Tel. 06 - 42 51 32 80
Home Freda Dag voor dag Groene uitvaart Nieuws Kosten Blog Contact

Natuurbegraafplaats

Wat is natuurbegraven?
Na je overlijden opgaan in de natuur is een fijne gedachte. Voor natuurbegraafplaatsen is behoud van natuur belangrijk. Door de aankoop van een graf lever je een bijdrage aan natuurbehoud.

Bij leven al een plek kiezen
Om je nabestaanden te ontlasten is het mogelijk om al ver van te voren een mooie plek uit te zoeken.
Je eigen voorkeur is daarbij bepalend, houd je van het open heideveld of heb je liever een plek tussen de bomen. Het is ook mogelijk dat je nabestaanden een plek uitzoeken na het overlijden.

Eeuwige grafrust
Met een plek op een natuurbegraafplaats ben je verzekerd van eeuwige grafrust, zonder bijkomende kosten voor grafonderhoud of -verlenging. Zo komen jouw nabestaanden later niet voor moeilijke beslissingen te staan over jouw plek. Op natuurbegraafplaatsen kun je kiezen voor een tijdelijk gedenkteken in de vorm van een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie.

Natuurlijke producten
Bij de keuze voor een natuurbegraafplaats is het vanzelfsprekend om ook te kiezen voor een massief houten kist, een draagbaar met een wade en rekening te houden met de kleding.

Opgaan in de natuur
De gekozen plek is ook écht van jou: je ontvangt een natuurgrafakte met de exacte coördinaten van je plek.
Het is een prachtige plek om naar toe te gaan en een wandeling te maken om de mensen die begraven liggen te herdenken. De natuur is in alle seizoenen bijzonder en geeft troost.

Een handig overzicht over de kosten van verschillende natuurbegraafplaatsen vind je op deze site.

Freda Gaasbeek

Als kleinschalige uitvaartondernemer ben ik onafhankelijk en zijn de keuzes van de familie doorslaggevend. In de emotionele periode vlak na een overlijden breng ik rust en aandacht en begeleid de familie liefdevol naar het definitieve moment van afscheid nemen.

Kennismakingsgesprek

Het komt nog heel vaak voor dat de uitvaartbegeleider pas wordt ingeschakeld als het overlijden al heeft plaats gevonden. Maar misschien bent u ernstig ziek en wilt u zelf meebeslissen over hoe uw afscheid er uit gaat zien. Lees hier meer over een kennismakingsgesprek.
© Copyright 2024 Freda Gaasbeek